Bewegingstherapie op afstand

Praktijk de Bruijn en bewegingstherapie op afstand

Praktijk de Bruijn denkt graag met u mee. Vanwege het coronavirus wordt nu online therapie aangeboden, zodat wij u kunnen blijven helpen bij (pijn)klachten. Hoe werkt het? Heel eenvoudig. U heeft alleen een telefoon, tablet of laptop/PC en een e-mailadres nodig.

Hoe werkt bewegingstherapie op afstand?

Meestal begint bewegingstherapie op afstand met een teleconsult. Dit is een telefonisch gesprek waarin we uw klachten en de mogelijke oplossingen in kaart brengen. Na dit gesprek worden een behandeladvies en persoonlijk samengestelde oefeningen naar u toegestuurd. Dit is allemaal onderdeel van het teleconsult. Het behandeladvies en de oefeningen kunt u openen in de Physitrack App of in uw webbrowser met de code/link die meegestuurd wordt.

Verder kunnen we u ook via een online videoconsult op afstand zien. Physitrack biedt namelijk de mogelijkheid om te beeldbellen via de webcam op uw laptop/PC of de camera op uw smartphone/tablet. Zo wordt u geholpen bij het correct uitvoeren van de oefeningen en het beantwoorden van uw verdere vragen. 

Wordt bewegingstherapie op afstand vergoed?

Zowel het teleconsult als het online videoconsult worden, onder deze bijzondere omstandigheden, door zorgverzekeraars vergoed als reguliere zitting onder de noemer ‘zorg op afstand’ (prestatiecode 24104).  Physitrack is een door Zorgverzekeraars Nederland goedgekeurde applicatie. Physitrack voldoet aan de eisen van de AVG wetgeving.

Op zoek naar een bewegingstherapeut?

Neem vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden.