Beleid Corona

Praktijk de Bruijn is open voor behandelingen

Wij kunnen u, ook nu tijdens de coronacrisis, veilig behandelen in de praktijk. Uiteraard hebben we de noodzakelijke maatregelen getroffen zodat we de behandelingen op een verantwoorde en veilige wijze kunnen hervatten. Dit doen we aan de hand van, door het RIVM en brancheverenigingen KNGF en NVA goedgekeurde behandelprotocollen. Veiligheid staat altijd voorop!

Hoe gaan de behandelingen van start

Er zijn een aantal voorwaarden voor een veilige hervatting van de zorg. Wij willen graag vooraf van u weten of u klachten heeft die kunnen duiden op besmetting met het coronavirus. Of dat u contact heeft gehad met iemand die ziekteverschijnselen heeft. Hiervoor dient u op de dag van de behandeling de vragen van de triagevragenlijst te beantwoorden (zie onderaan). Deze vragenlijst ontvangt u bij de bevestigingsmail van uw afspraak en dient u de dag van uw behandeling naar de praktijk te sturen. Het is belangrijk dat u deze vragen zorgvuldig en naar waarheid beantwoordt. 

De organisatie rond uw behandelingen zal anders zijn dan u gewend was. Voor een veilige en verantwoorde werkwijze is de praktijk anders ingericht. Zo hebben we een maximum ingesteld voor het aantal mensen dat binnen aanwezig mag zijn en gelden er ook andere regels en voorschriften. Deze hangen duidelijk zichtbaar in de praktijk. We vragen uw begrip hiervoor en hopen op uw medewerking.

Tussen de behandelingen wordt op dit moment 15 minuten gepland voor het ventileren van de behandelruimte (buitenlucht) en het uitvoeren van desinfectie van een aantal vaste objecten. De mate van ventilatie wordt continu gecontroleerd met een CO2-meter. Ook de juiste luchtvochtigheid wordt voortdurend gecontroleerd. Verder maken we gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals een mondkapje. Als u over dit alles vragen heeft, neemt u dan contact op. Wij beantwoorden graag uw vragen.

Welke maatregelen zijn er verder getroffen

Naast de gebruikelijke maatregelen en hygiënemaatregelen van het RIVM (geen handen schudden, in uw elleboog niezen en hoesten, handen wassen met desinfecterend zeep of gel, gebruik papieren zakdoekjes) gelden de volgende aanvullende huisregels:

  • Gebruik na binnenkomst desinfectiegel die daarvoor door ons beschikbaar gesteld wordt;
  • Gebruik in de wachtruimte en de behandelruimte uw mondkapje:
  • Houd anderhalve meter afstand van alle aanwezige personen in de praktijk ;
  • Kom alleen, of indien echt noodzakelijk met maximaal één begeleider;
  • Zorg dat u maximaal vijf minuten van tevoren aanwezig bent;
  • Verlaat het pand zo spoedig mogelijk na afloop van de behandeling;
  • Vergeet niet uw eigen badlaken en een handdoek mee te nemen;
  • Maak geen gebruik van de toiletten, tenzij dit echt niet anders kan;
  • Houd rekening met elkaar en volg de aanwijzingen van het aanwezige personeel op;
  • Bij onduidelijkheid omtrent het corona beleid bepaalt het personeel in de praktijk hoe ermee wordt omgegaan.

We verzoeken u dringend alleen met een afspraak naar de praktijk te komen. 

TriageVragenlijst