Uw acupuncturist

Jan Willem de Bruijn studeerde in 1987 af aan de Deventer Academie voor Fysiotherapie en is sindsdien als fysiotherapeut werkzaam geweest in eerstelijns praktijken, ziekenhuis-, zorg- en verpleeginstellingen. In 1989 werkte hij als fysiotherapeut in een ziekenhuis in Singapore. Hij kwam daar in aanraking met oosterse geneeswijzen. Vanaf dat moment groeide zijn interesse voor acupunctuur en oosterse bewegingstherapie in combinatie met de westerse praktijk.

In 1995 rondde hij de NVA*- erkende opleiding acupunctuur af aan de Anglo-Dutch Institute for Oriental Medicine te Haarlem en startte hij naast zijn werk als fysiotherapeut zijn eigen praktijk voor acupunctuur, bewegings- en pijntherapie. Sinds 2005 is hij fulltime werkzaam als praktijkhouder van Praktijk de Bruijn. Hij behaalde in 2007 zijn doctoraalexamen Gezondheidswetenschap met als differentiatie Bewegingswetenschap aan de Universiteit van Maastricht.

Zijn belangrijkste interessegebied zijn effectiviteitstudies over complementaire (meest oosterse) technieken en onderzoek naar de rol van bindweefsel (connective tissue) bij pijn(beleving) en bewustzijn. De onderzoeksresultaten op dit gebied zijn van groot belang voor acupunctuur, bewegings- en pijntherapie.

Lidmaatschappen

  • Lid van de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (1995 – heden)
  • Lid van het Koninklijk Nederlands Genootschap Fysiotherapie (1987 – heden)
  • Lid van de Fascia Research Society (2013 – heden)

Nevenfuncties

  • Lid van de Denktank Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (2014 – 2019)
  • Extern toezichthouder (eind)examens opleiding Fysiotherapie HAN (2013 – 2016)
  • Extern toezichthouder (eind)examens opleiding Master Musculoskeletale Revalidatie HAN (2018 – heden)

Meer gegevens omtrent zijn achtergrond en loopbaan kunt u vinden op LinkedIn.

* De NVA (Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur), www.acupunctuur.nl.

Op zoek naar een acupuncturist in Nijmegen?

Praktijk de Bruijn heeft een informatiespreekuur. Tijdens dit gesprek (30 minuten) kunt u met mij en de praktijk kennismaken. Het informatiespreekuur is zeer geschikt wanneer u zich afvraagt of acupunctuur bij uw klachten kan helpen. Neem contact op voor dit gratis en vrijblijvend informatief gesprek. U kunt natuurlijk ook direct een afspraak maken.