TENS Pijnbestrijding

Pijnbestrijding bij u thuis.

Voor acute en chronische pijnpatiënten bieden wij TENS behandelingen voor bij u thuis. TENS is elektrostimulatie via elektrodeplakkers op de huid. De elektrische prikkel blokkeert de pijnprikkel en stimuleert de productie van endorfinen (lichaamseigen pijnstillers). Het gebruik van TENS kunnen wij u via een online consult uitleggen. Het TENS apparaat wordt via de firma Schwa Medico bezorgd voor een proefbehandelperiode. Een TENS apparaat en online consult(en) worden vaak door zorgverzekeraars vergoed.

TENS behandeling

Als u tijdens de TENS behandelingen oefeningen doet worden de effecten van TENS verhoogd. Bewegen, op de juiste manier, werkt pijndempend. En ontspanningsoefeningen verminderen de door de pijn ontstane spierspanningen in uw lichaam. Samen ontwerpen we naast uw TENS een oefenprogramma op maat. Hiervoor gebruiken wij het programma Physitrack.

Pijnbestrijding behandeling

Ook passen we acupressuur/massage technieken toe die u zelf kunt uitvoeren. De Theracane is een hulpmiddel dat we hier vaak voor inzetten. Maar ook éénvoudige oplossingen als foamrollers, tennisballen en handdoekrollen zijn vaak erg effectief.

TENS bij polyneuropathie

Voor patiënten met (poly)neuropathie zijn er, naast de normale plakelektrodes, speciale oplossingen in de vorm van TENS met Stimex sokelektrodes of de Stimex handschoenelektrodes. Op deze manier kan het pijnsignaal vanuit de handen en voeten geremd worden. Samen met ontspanningsoefeningen kan dit voor veel patiënten een oplossing zijn.

In de video TENS bij polyneuropathie ziet u hoe éénvoudig uitvoerbaar deze therapie is. 

TENS bij overactieve blaasklachten (PTNS)

Wanneer uw PTNS behandeling voor overactieve blaasklachten in het ziekenhuis niet doorgaat vanwege het coronavirus dan kan TENS een oplossing voor u zijn. Vanzelfsprekend maken we bij TENS gebruik van plakelektrodes en NIET van een naaldelektrode.

Wanneer mag u TENS en/of PTNS niet gebruiken?

De volgende personen mogen TENS/PTNS niet of uitsluitend met uitdrukkelijke toestemming van hun behandelende arts gebruiken:

  • Mensen met een pacemaker of ander elektronisch implantaat
  • Zwangere vrouwen (of als u zwanger wilt worden)
  • Patiënten met epilepsie
  • Op wonden en aangedane huiddelen mogen geen elektroden worden aangebracht
  • Mensen met hartritmestoornissen
  • Mensen met kwaadaardige aandoeningen in het gebied waar de elektroden worden geplaatst.

Op zoek naar een TENS behandeling?

Neem vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden.