Behandeling

Uw behandeling begint met een intake. Tijdens de intake kunt u uw klacht vertellen en stelt uw acupuncturist aanvullende vragen. Verder zal hij, afhankelijk van uw klachten, enkele onderzoeken/testen doen. Daarna geeft hij uitleg over de bevindingen en stelt samen met u het behandelplan op. Hierin staan onder andere de te verwachten effecten van de behandeling, de behandelperiode en het aantal behandelingen.

‘Behandelen is geen éénrichtingsverkeer maar maatwerk en teamwork’.

Uw acupuncturist gebruikt tijdens de behandeling zeer dunne steriele naaldjes. Deze worden pijnloos in de huid geplaatst. Rondom de naald treedt vaak een zwaar, ontspannen gevoel op. Hij kan de sterkte van dit gevoel door de techniek van het inbrengen bepalen. U hoeft dus niet bang te zijn voor een pijnlijke behandeling.

Een behandelsessie duurt 45 minuten zodat er in alle rust behandeld en overlegd kan worden. De reactie op acupunctuur is een algehele ontspanning en afname van de stressreacties in het zenuw- en hormoonstelsel. Pijn en gevoeligheid van spieren, pezen en gewrichten nemen doorgaans sterk af.

‘Veel mensen geven na een acupunctuurbehandeling aan beter “in hun vel te zitten”’.

De behandeling bestaat meestal uit acupunctuur en (beweeg)oefeningen. Deze oefeningen ‘ontwerpen’ we samen en zijn bedoeld voor een beter en langduriger effect van de acupunctuur.